Om oss

Studentlekene 2021 er en av Norges største studentidrettsfestivaler og vil bli arrangert i Trondheim 24.-28. februar 2021. Lekene er en samling av studentmesterskap og studentcup i en rekke idretter på alle nivåer.

Studentlekene hadde sitt inntog i studentidretten i 1999 hvor NTNUI tok imot 800 deltakere i ti ulike idretter. Dette var starten på noe som skulle vise seg å være en stor suksess og siden 2010 har lekene blitt arrangert hvert eneste år med stadig voksende deltakerantall og interesse i resten av studentidretts-Norge. Fjorårets Studentleker var tidenes største i Trondheim med 2251 deltagere.

Studentidrett er kjent for aktive miljøer, både i bredde- og toppidrett, og Studentlekene 2021 bygger opp under denne ideen ved sitt slagord «Bli med på leken». Lekene vil samle tusentall av idrettsinteresserte studenter fra hele landet til konkurranser, foredrag, kurs og festligheter i fire dager. Det arrangeres konkurranser i både lagidretter og individuelle idretter. For vinneren av et studentmesterskap venter heder og ære, retten til å kalle seg norsk studentmester og kvalifisering til student-EM, dersom dette arrangeres.

Konkurransene vil foregå i private og kommunale haller, samt på utendørs-arenaer i Trondheim kommune. Mange av mesterskapene vil bli holdt i nærhet av hverandre, slik at det vil være mulig for tilskuere å se mangfoldet i studentidretten. Trondheim vil også være preget av ikke-sportslige aktiviteter denne helgen. Se frem til foredrag, kurs og andre festligheter både for deltakere, frivillige og andre studenter!